kleurig geregeld  
   
 

Home
 

Muizenmoord

De muizenmoord Mijn 88 jarige moeder heeft last van muizen op haar kamer in het bejaardenhuis. Moeder houdt niet van muizen, maar de muizen houden wel van moeder. Natuurlijk zijn ze geen partij voor moeder, ze zijn veel sneller. Tot gisteren! Moeder kwam thuis uit de opera en haar angst werd werkelijkheid: daar lag zo'n grijze staartknaap een beetje dood te wezen in HAAR kamer.
Na enig nadenken besloot moeder de dapperste daad van haar leven uit te voeren: het dode beest verwijderen uit haar kamer. Nu is ze niet zo asociaal als ik in dat geval zou zijn: ik zou een bezem pakken en het ding de gang opvegen richting de kamer van de buurvrouw. Moeder niet.
Plichtsgetrouw en gewetensvol als ze is, besloot ze dat ZIJ verantwoordelijk was voor HAAR dooie muis. Ze trok een paar grote dikke handschoenen aan en pakte een plastic zak. Toen ze de staartknaap bij zijn staartje pakte (het voelde als een sliertje spaghetti wist ze me later blij te vertellen), bleek het ding ergens aan vast te zitten. Moeder, nu helemaal overtuigd dat ze deze klus moest klaren aarzelde niet en gaf een ruk(je) aan het ding waardoor hij loskwam.
Hij kwam letterlijk los: hij bleek iets minder dood te zijn dan moeder had aangenomen en schoot uit haar gehandschoende hand weg. Moeder aarzelde niet, ze was inmiddels razend fanatiek geworden om het ding om zeep te helpen. Ze schoot de gang op (zoals een 88 jarige die met een rollator en stok loopt dat doet) en zag daar een behulpzame buur die meteen een mattenklopper ging halen.
En zo was zondagavond in Amsterdam in een bejaardenhuis een ware wild-west scene te zien toen twee bejaarden door de gang achter de staartknaap aangingen. Helaas, ze wisten hem niet te grijpen en moeder sloop als een treurige verliezer terug haar kamer in waar ze meteen een paar muizenkeutels zag liggen.......

Copyright: © Marieke Lambermont 2012


gedichten