kleurig geregeld  
     

 


Vakkundig gesloopt door van Dalen

Onlangs heeft de gemeente het bedrijf van Dalen gecontracteerd om de waterleidingen in de Ds. Israëlstraat te renoveren. Dat is bepaald geen kleine klus, en alle bewoners wisten dat het enig ongemak zou veroorzaken. Niemand die er over klaagde en iedereen zag dapper toe hoe onze straat vakkundig werd gesloopt door van Dalen.
Toen eenmaal het eerste deel van onze straat aan beide kanten helemaal open lag, begonnen wij ons af te vragen wat er zou gebeuren als er ergens brand uitbrak of er een ambulance moest komen voor deze of gene. De hele straat was namelijk absoluut ontoegankelijk voor welk voertuig dan ook. Informeren bij van Dalen leverde weinig informatie op: ”dat zullen ze wel met de gemeente geregeld hebben” , kreeg ik te horen.
Helaas is communicatie bepaald geen middel wat van Dalen gebruikt tijdens de werkzaamheden. De gemeente is er ook al geen ster in, dus dat schoot niet echt op.
Om mijn vraag beantwoord te krijgen dacht ik een mailtje te sturen naar de betreffende afdeling op het stadhuis. Fout! Hoe ik ook zocht: men kan alleen maar een gewoon mailtje sturen en dan maar hopen dat de betreffende ambtenaar het ooit onder ogen krijgt. Mijn ervaring met de gemeente is niet al te best, er verdwijnt daar wel eens wat, dus zocht ik even verder.
Ha, de burgemeester heeft een apart stukje op de site van Lingewaard. Daar kun je lezen hoeveel kinderen hij heeft, wat hij graag eet, dat je hem voor Patatje met (bij voorkeur van Karel uit Gendt) wakker kunt maken en welke drie restaurants hij in Lingewaard bijzonder apprecieert. Deze laatsen zullen blij zijn met deze website, er wordt toch maar even mooi reclame voor hun toko gemaakt op kosten van de burger. Maar dat terzijde.
Ik besloot de burgemeester te vragen hoe of het nu toch moest als er iets gebeurde in onze straat en stuurde een paar mooi geschoten plaatjes van de potentiële aanstaande rampplaats mee. En mocht deze mail nu echt helemaal naar het verkeerde adres zijn gestuurd, dan staat in het wetboek dat het helemaal goed komt, omdat het betreffend bestuursorgaan uw bericht dan netjes doorstuurt naar de juiste plek.

Het is nu anderhalve week geleden dat ik mijn mooie plaatjes naar onze burgervader stuurde. Maar helaas, het bleef stil en inmiddels ligt het deel van onze straat open waar wij aan wonen. Mijn man en ik hebben met onze buren afgesproken voorlopig niet te gaan barbecuen, geen vuurkorfjes aan te zetten en al helemaal geen marathon te gaan lopen i.v.m. grote risico’s voor onze gezondheid. We houden streng toezicht op alle omwonenden die aan hartkwalen leiden en controleren de medicijninname elke avond. Tenslotte zitten wij nu in potentieel rampgebied waar de gemeente blijkbaar geen rampenplan voor klaar heeft liggen als er iets gebeurt.
En de burgemeester? Wel, misschien is de man zo moe van alle niet communicerende medemensen, dat hij besloten heeft een hele lange winterslaap te gaan houden. Ik stel voor dat u Karel uit Gendt even langs stuurt met een patatje, om te kijken of we hem wakker kunnen krijgen voor een antwoord!

Copyright: © Marieke Lambermont 2012

verhalenbundel


 
 

verhalen

 

 

 

verhalenbundel

 

 

 

verhalenbundel